Kas teadsid, et mardipäeval on kombeks katta tavapärasest rikkalikum toidulaud? Lihtne eesti talupere sõi sel päeval kuke- või kanaliha. Usuti, et seda tehes kindlustatakse hobuste heaolu. Aga  niisamuti võis peolaualt leida ka vorstid, keedetud seapea või isegi pooliku seakülje. Mida selle kõige kõrvale aga pakkuda? Eks ikka täidetud õunu! 

Retsept: Kristi Pumbo / Foto: Laura Liinat

Vaja läheb: 

6 õuna
1 suurt sibulat
2 küüslauguküünt
40-50 g võid
tüümiani
soola
pipart 

Valmista nii: 

  • Uurista õunte südamik välja.  
  • Haki sibul ja küüslauk väikesteks tükkideks.  
  • Sulata potis või.  
  • Hauta sibul võis pehmeks, lisa küüslauk ning maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.  
  • Täida õunad hautatud seguga.  
  • Küpseta õunu ahjus madalamal kõrgusel 200 kraadi juures kuni õunad tunduvad pehmed. 
Retsept: Kristi Pumbo / Foto: Laura Liinat