Kas teadsid, et kadripäev on olnud sajandeid suur püha, mida tähistati rikkaliku söömaajaga? Peolauale pandi tangupuder, keedetud käkid ja herned, lamba- ja kanaliha, hapukapsasupp, kamapallid ning muud maitsvat. Ühed head käkid tasub kokku keerata tänavugi, sest Ragne Värgi retsepti järgi valminud kohupiimaklimbid viivad keele alla ja äratavad üles kõige nostalgilisemad maitseelamused! Ehk ergutab see teisigi lapsepõlve kombeid ellu viima ja näiteks santima minema!? 

Retsept: Ragne Värk / Foto: Laura Liinat

Vaja läheb: 

1 muna 
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti 
150 g teralist kohupiima
3 sl sulavõid 
1 dl jahu
vett
soola 

Valmista nii: 

  • Klopi muna suhkrutega lahti, lisa kohupiim ja sulavõi. 
  • Lisa hulka jahu ja jäta tainas 5-10 minutiks jahedasse seisma. 
  • Lase soolaga maitsestatud vesi keema. 
  • Tõsta kahe märja lusika vahel vormitud tainatükid vette.  
  • Keeda mõõdukas kuumuses u 5 minutit. Pinnale tõustes on klimbid valmis. 
  • Tõsta klimbid veest välja, nõruta ja säilita neid kasutamiseni taldrikul katte all. 
  • Serveeri kisselliga.