Usu või ära usu, aga lisaks külmetavatele küüntele ja valutavatele varvastele koriseb kadrisantidel ka kõht! Sel puhul on kadripäevatoitudele spetsialiseerunud Inga Paenurm mõelnud välja karaskimuffinite retsepti, mille järgi valmivad kõige hõrgutavamad annid kadridele või kodus tähistajate endi pidulauale!

Retsept: Inga Paenurm / Foto: Laura Liinat

Vaja läheb: 

5 muna
1 liiter keefiri
125 g võid
125 g õli
300 g mitmeviljajahu
350 g kaerakliisid
300 g odrajahu
1,5 tl soodat
soola

Valmista nii: 

  • Sulata või.
  • Sega kokku vedelained: munad, keefir, või ja õli.
  • Lisa kuivained ja sega mass ühtlaseks. Sega kindlasti käega ja maitse vahepeal!
  • Määri vormid võiga kokku. Tõsta segu vormidesse.
  • Küpseta ahjus 185 kraadi juures 45 minutit.

       Kogusest valmib 3 pätsi karaskit või 40 muffinit. 

Retsept: Inga Paenurm / Foto: Laura Liinat