Magus mardimauk on mõnus vorstike, mida saabuvatele mardisantidele annikotti pista. Traditsiooniliselt on vorstirõngas sajandeid mardisantide südant rõõmustanud, kuid uuema aja mardid eelistavad ilmselt soolase asemel pigem magusamat kraami. Magus mardimauk on asi, mille retsepti on pea võimatu kirja panna, seepärast järgi selle tegemisel pigem isiklikku maitset ja kõhutunnet – muuda vastavalt enda soovile koostisainete koguseid. 

Kuna läbi soode ja rabade meie juurde tulnud mardid toovad meile viljaõnne, laseme oma mardimaugus särada just teraviljadest valmistatud kamajahul ning kuivatatud jõhvikatel. Ja muidugi ei tohi vorstike olla karvavõrdki heledam kui mardisandi tahmane nägu. 

Vaja läheb: 

150 g kamajahu
4-5 täisteraküpsist või valgest jahust küpsist
1 spl pehmet võid
150 g hapukoort (20%)
mett (maitse järgi)
kakaopulbrit (maitse järgi sõltuvalt sellest, kui tumedat vorsti soovid saada)
50 g tumedat šokolaadi
peotäis hakitud sarapuu- ja Kreeka pähkleid
peotäis kuivatatud jõhvikaid 

Särtsu lisamiseks:
Vana Tallinna likööri
tšillipiprapulbrit
kaneeli
pisut värsket sidrunimahla 

  • Haki noaga küpsised väikesteks tükkideks – neist saavad “pekitükid”. 
  • Sega kausis omavahel kamajahu, küpsisetükid, kakao, pähklid ja jõhvikad. Sulata potis mesi, šokolaad ja või ning vala need kuivaainesegu hulka. Sega omavahel läbi. 
  • Lisa osade kaupa hapukoor, et saaksid veenduda, et segu on vorsti tegemiseks mõnusalt vormitav ja mitte liiga vedel ega mitte liiga kuiv. Võib juhtuda, et hapukoort kulub vähem või hoopis rohkem.  
  • Kui segu on hoolikalt läbi segatud ja sellest moodustub ühtlane mass, lisa särtsu andmiseks likööri, pisut jahvatatud tšillipipart, kaneeli ja pigista värskest sidrunist juurde sidrunimahla. 
  • Lõika paraja suurusega toidukile, riputa sellele ühtlaselt tumedat suhkrut ning aseta keskele vorstimass. Rulli sellest sobiva suurusega vorstikesed ning sõlmi otsad linase nööriga kinni. 
  • Kama annab massile esialgu kareda ja puise tekstuuri, kuid seistes muutub see mõnusalt pehmeks. Aseta vorstid üheks ööks külmkappi tahenema ja jää mardisante ootama!